Tuinontwerp

Een tuin heeft samenhang, lekker veel groen en schoonheid nodig om een fijne plek te worden.

 

Werkwijze
Als tuinontwerper ben ik het luisterend oor en kijkend oog: ik noteer uw wensen, kijk goed om me heen en verdiep me in de sfeer en het karakter van uw tuin. Daarom is het eerste kennismakingsgesprek op de plek zelf zo belangrijk.


Kennismaking
Door goed te luisteren krijg ik een goed idee van uw wensen. Wat is uw droomplek? Waar denkt u aan bij het woord tuin? Luieren, zon, of graven, spitten, snoeien, of misschien meer: feest, eten? Ook hebben we het natuurlijk over de financiële aspecten van uw nieuwe tuin; uw budget is leidend. Er is in alle prijsklasse's veel meer mogelijk dan u denkt!

Aanbod
Na ons kennismakingsgesprek stuur ik u een omschrijving van de opdracht waarin helder en duidelijk omschreven staat wat we hebben afgesproken. U tekent voor akkoord, en Groene Kikker Tuinontwerp gaat voor u aan de slag.

Tuinontwerp
Nadat de tuin is ingemeten en gefotografeerd gaan we uitgebreid bekijken waar de mogelijkheden van de tuin liggen. Het eerste schetsvoorstel is altijd een "praatstuk", waarbij we het hebben over indeling, beeldbepalende bomen, het soort beplanting en andere zaken die gaan over uw tuin, die uiteindelijk helemaal aan uw wensen moet voldoen. In de uitwerkingsfase gaan we meer in op de details van beplantingen en gebruikte materialen.

Uitvoering
Ziet u op tegen de uitvoering? Ook dat traject kunnen wij geheel begeleiden. Groene Kikker Tuinontwerp werkt samen met een aantal geselecteerde top-hoveniers.

 

 


 

 

 

Beplantings- en bloembollenplan

Een beplantingsplan is een onderdeel van uw tuinontwerp, maar wordt ook los geleverd als u bijvoorbeeld tevreden bent over de indeling van uw tuin, maar niet over de beplanting. 

 

Beplantingsplannen van Groene Kikker Tuinontwerp zijn altijd inclusief een bollenplan. Wij vinden dat het bloeiseizoen al in februari mag beginnen!

Naast kleur vinden wij vormen en texturen belangrijk. Ook geven we veel aandacht aan de omgevingsfactoren van uw tuin. Denk daarbij aan ligging, wind, zon, buren, water enzovoort. 

 

 

 

"Happy Gardens, Happy People"